Het is nu belangrijker dan ooit om goed op je gezondheid te letten. Waar we constant veel horen over het dragen van een masker en het houden van 1,5 meter afstand, horen we relatief weinig over het werken aan onze gezondheid. Dat terwijl dat nou juist het belangrijkste van alles is, want met een goed immuunsysteem ben je veel beter in staat om jezelf gezond te houden. Daarom verschillende tips op een rij om hier juist goed aan te werken in deze tijden. 

1) Genoeg zonlicht

Tijdens tijden van een lockdown zijn we ontzettend veel binnen. Hoewel het de hele tijd mogelijk was om toch naar buiten te gaan, zijn er veel mensen die juist nog maar amper buiten kwamen. Dat kan nou juist ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid, want we krijgen daardoor geen vitamine D. Zo is er op dit moment veel discussie over het feit dat het kan zijn dat een tekort aan vitamine D ervoor kan zorgen dat het coronavirus dan veel meer schade aan kan richten bij mensen. 

Dit kun je op 2 manieren oplossen. De eerste is door dagelijks te zorgen dat je wel buiten komt en de andere manier is door vitamine D supplementen te nemen, zodat je lichaam dit toch binnenkrijgt. 

2) Zorg voor voldoende beweging

Daarnaast zijn de sportscholen een lange tijd dicht geweest of vinden mensen het nog steeds erg spannend om op een plek te komen waar veel mensen zijn en het virus kan worden overgedragen. Dat heeft juist als risico dat we te weinig beweging krijgen, wat ook weer slecht is voor ons immuunsysteem. 

Zorg er altijd voor dat je hier wel genoeg van krijgt, ook als de sportschool dicht is of we er liever niet naartoe gaat. Andere manieren om beweging te krijgen is door thuis een paar spullen te kopen waar we al gemakkelijk en snel een workout kunnen doen. Daarnaast kunnen we natuurlijk buiten gaan hardlopen, fietsen of wandelen en ten slotte is het mogelijk om met online workout mee te doen.

3) Vergroot je kennis over je gezondheid

Een van de grootste redenen waarom mensen te weinig aan hun gezondheid doen is doordat ze het simpelweg niet weten. Ze kennen bepaalde voordelen niet die ze kunnen hebben van bepaalde beweging, voeding of andere zaken om op te letten bij de gezondheid. Nu is het de tijd om aan de kennis te gaan werken. Koop een boek over voeding, beweging of het menselijk lichaam en ga die doornemen. Ook is er voldoende kennis graag te vinden op het internet, zoals dit blog